briards "du Lion d'Orange"

Sample Drop Down Module

This is an example of a module published to the drop_down row. This row contains 6 modules. To enable the drop down simple publish any module to any of the drop_down_x positions.

Kampioenschappen

Intro

Deze kleinschalige briardkennel fokt af en toe een nestje fauve briardpuppies volgens de richtlijnen van de briardclub.

De briard is een herdershond die is ingedeeld in de werkhondenklasse. Al generaties lang probeer ik briards te fokken, die niet zozeer veel temperament hebben, maar die een geschikt temperament hebben waarmee je succesvol hondensport kunt beoefenen, welke tak van hondensport dan ook. 

Helaas wordt er in het algemeen vooral op schoonheid gefokt, waardoor de voor mijn teefjes gewenste dekpartners schaars zijn. Bij voorkeur zoek ik steeds naar reuen die zich in de hondensport bewezen hebben door het behalen van een IPO3 certificaat. Hiervan zijn er slechts weinigen,en dan moeten ze ook nog voldoen aan mijn overige eisen, oa. het hebben van een stamboom met de gewenste voorouders en het voldoen aan gezondheidseisen, waaronder het ontbreken (voor zover bekend en mogelijk) van voorouders die nakomelingen hebben gegeven die lijden aan EU. Tot nu toe voldeden ze daarbij ook nog ruimschoots aan de schoonheidseisen!

de leeuw van oranje , een naam met een knipoog.   knipoogleeuw

De naam "du Lion d'Orange" is een verwijzing naar de herkomst van deze briardkennel (de leeuw in het Nederlandse wapen). De Koning der Dieren met zijn weelderige, oranje manen. Een majestueus dier, in een hechte groep levend. En, met franse roots. Zo moedig als een leeuw; dat is zoals wij onze briards wensen...   wapen

briards "du Lion d'Orange" - slideshow

http://www.moniquejansen.eu/images/MoniqueJansen/briards/Amulette2015.jpg