verhalen

Sample Drop Down Module

This is an example of a module published to the drop_down row. This row contains 6 modules. To enable the drop down simple publish any module to any of the drop_down_x positions.

Kampioenschappen

Rocco du Lion d'Orange - Winner 2001

Als deze editie van het Briard blad bij u op de mat valt, ligt de Winner al weer ver achter ons.

Toch wil ik u mijn ervaring van deze show niet onthouden.

Aangemoedigd door reeds eerder behaalde resultaten met onze Briard Rocco (sorry… Rocco du Lion d’Orange), besloten wij om hem in te schrijven voor dé show van Nederland, de Winner, die begin december 2001 plaatsvond in de Rai te Amsterdam.

Voor ons was dit eindelijk een keer een "bijna" thuis wedstrijd, daar wij in het Gooi wonen.

 

Na bij binnenkomst de catalogus afgehaald te hebben, zochten wij op waar we moesten zijn, en natuurlijk wie ons "mede-standers" zouden worden. Op weg naar de bench nog even tijd voor een sanitaire stop. (Het zullen de zenuwen wel zijn die maken dat ik toch echt een aantal keren per dag moet….).

Nadat we onze spullen in de bench hadden neergelegd, de hond bleef uiteraard gewoon bij ons, gingen we op zoek naar Ruud die hopelijk weer onze "handler" zou willen zijn. Uiteindelijk heeft Rocco met Ruud goede resultaten behaald. Gelukkig vonden we Ruud bereid om Rocco voor te brengen.

Hij waarschuwde echter wel: "Denk erom Flo, ga er niet vanuit dat je eerste wordt!". Mijn antwoord was: "Nee natuurlijk niet Ruud". Mijn hart zei echter iets anders….

Na Ruud op zoek naar Monique, die nog even de laatste hand kon leggen aan Rocco zijn uiterlijk.

Nu kon het feest beginnen!!

Vlak voordat Rocco de ring in moest, heb ik hem overgedragen aan Ruud en heb ik mijzelf verscholen achter het publiek rondom de ring om zodoende de aandacht van Rocco op mij te vestigen. Als hij mij kwijt is, wordt hij erg alert en gaat mij zoeken, waardoor zijn uitstraling imposanter, en dus mooier wordt.

Gezien zijn leeftijd kon Rocco voor het laatst nog meedoen in de tussenklasse. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen: Rocco won deze klasse!! Nu werd het echt spannend! O jee, zweet in de handen en nog maar een keertje plassen en dan weer terug naar de ring, waar inmiddels de winaars van de verschillende klassen bij elkaar stonden om te strijden voor de titel "Beste Reu van de Dag".

Een gil en een vreugdedans (mensen zullen wel gedacht hebben….) toen de uitslag van deze ronde bekend werd gemaakt en Rocco als eerste werd geplaatst!! Mijn Rocco was "Beste Reu van de Dag"! Wat was ik apetrots op Rocco en Ruud natuurlijk.

Na de reuen werden de teven gekeurd en wederom was er vreugde: Rocco’s moeder Mioche werd "Beste Teef van de Dag". En geloof me, we hebben de keurmeester meneer Rijnders niet omgekocht!!

Als laatste onderdeel van deze show moesten Rocco en moeder Mioche samen de ring in om te strijden voor de titel: Beste van het Ras! Uiteraard heeft Mioche deze titel behaald, mede door haar volwassen gedrag en uiterlijk!

Dus het bleef feest: …… in de familie!

Na afloop hebben we in de het restaurant van de Rai iedereen getrakteerd op een drankje om de overwinning te vieren!

Wat een dag!

Florence Demmers

briardbaasje1

verhalen - Rocco

Rocco du Lion d'Orange - Nederlands Kampioen, Winner '02

Reünie Januari 2002

Als ik dit stukje schrijf is het inmiddels al weer ruim 2 maanden geleden dat wij onze jaarlijkse reünie hadden van het eerste nest van Monique, wat geboren werd in 2000.

Daar ook wij een van de trotse bezitters zijn van een stoere reu uit dat nest, vertrokken wij op vrijdag 4 januari jl. vol goede moed met Rocco achterin naar Natuurgebied Roestelberg bij Kaatsheuvel.

Omdat Monique een ieder wil stimuleren om shows te gaan lopen met zijn of haar hond, had zij voor deze middag mevrouw Cornelis uitgenodigd om ons een ringtraining te geven.

Zoals de meeste Briardliefhebbers wel weten, fokt zij al meer dan 30 jaar deze honden en loopt dus ook al zolang shows. Uiteraard kunnen wij dus nog heel veel van haar leren!

Wij vonden het dan ook een hele eer dat mevrouw Cornelis tijd voor ons vrij wilde maken.

Helaas waren er van de 10 pups die het nest rijk was, maar 4 honden aanwezig. Er waren drie reuen, te weten: Resplandor, Rocco en Ramses. Zij werden vergezeld door hun zusje Mascotte. Uiteraard was moeder Mioche ook van de partij.

We begonnen deze middag met een lekker kopje koffie in Restaurant de Roestelberg. Door al het enthousiasme rond de tafel, zouden we bijna vergeten waarvoor we hier ook al weer naar toe waren gekomen! En de honden maar op ons wachten….!

Na de opwarmronde voor de innige mens, was het tijd voor een lekkere wandeling met onze honden. Het was natuurlijk spannend om mee te maken hoe de honden zich onderling zouden gedragen. Het was wel duidelijk dat de drie broers zich wilde manifesteren ten opzichte van hun moeder en zusje. Maar de nieuwe omgeving deed ze spoedig deze strijd vergeten, en al gauw werd het een gezellige, dolle boel met elkaar.

Toen de honden uitgespeeld waren, kwamen we toe aan het serieuze gedeelte van deze middag: de ringtraining.

Nadat mevrouw Cornelis ons had uitgelegd hoe je je hond moet voorbrengen en hoe hij moet staan en waar je op moet letten, moesten wij met elkaars honden gaan draven, zodat mevrouw Cornelis, nu even in de rol van keurmeester, het gangwerk kon beoordelen.

Je kon duidelijk zien dat de honden hier nog niet bedreven in waren, want ze waren meer bezig met spelen en springen, dan hun opdracht uit te voeren.

Zoals bij een echte show, werden de honden ook geplaatst door mevrouw Cornelis.

Na dit "officiële gedeelte" toch nog maar even met onze honden het bos in. Zo konden de honden nog even spelen en wij met elkaar ervaringen uitwisselen over deze training.

Monique had voor deze middag twee aspirant-kopers uitgenodigd die wellicht geïnteresseerd zijn om een pup van Mioche aan te schaffen. Het was leuk voor de kopers om te zien hoe het eerste nest van Mioche was uitgegroeid.

Wat hen vooral opviel was het spontane, sociale, eerlijke karakter wat zij ongetwijfeld geërfd hebben van Mioche.

De hele middag buiten maakt de mens hongerig, dus na afloop hebben we bij de Roestelberg nog even lekker een hapje gegeten.

Het was een gezellige, leerzame middag en namens iedereen wil ik mevrouw Cornelis en Monique hartelijk danken!

En……. Geachte lezers, hou in de toekomst op de shows de honden van Kennel du Lion d’Orange in de gaten!

Tot de volgende reunie!

Florence Demmers